שירות לקוחות

כל זן עולם ומלואו

Barnea - ברנע

פופולארי מאוד בנטיעות בארץ ובעולם
פירותיו בינוניים בגודלם, בעלי צורה מוארכת עם פיטם בולט בקצה הפרי
הברנע משמש בעיקר לכזן לשמן, אך הופך פופולרי בשנים האחרונות גם כזן לכבישה. טעמו של השמן משתנה מאוד כתלות במועד המסיק והן באיזור הגידול

מקור הזן: ישראל (טופח ע"י קבוצת המחקר בראשותו של פרופ' שמעון לביא ז"ל) מכרמי זית ב"קדש ברנע" ומכאן שמו
מאפייני השמן: השמן פירותי בעל מרירות עדינה וחריפות עדין

יתרון נוסף: שמן עדין ועמיד מאוד באחסון (מתאים לבלנד עם זנים ארומטיים חזקים)

שימוש במטבח: מתאים לתיבול ובישול

Picual- פיקואל

פופולארי מאוד בנטיעות בארץ ובעולם
פירותיו בינוניים בגודלם, בעלי צורה מוארכת עם פיטם בולט בקצה הפרי
הברנע משמש בעיקר לכזן לשמן, אך הופך פופולרי בשנים האחרונות גם כזן לכבישה. טעמו של השמן משתנה מאוד כתלות במועד המסיק והן באיזור הגידול

מקור הזן: ישראל (טופח ע"י קבוצת המחקר בראשותו של פרופ' שמעון לביא ז"ל) מכרמי זית ב"קדש ברנע" ומכאן שמו

מאפייני השמן: השמן פירותי בעל מרירות עדינה וחריפות עדינ
יתרון נוסף: שמן עדין ועמיד מאוד באחסון (מתאים לבלנד עם זנים ארומטיים חזקים)

שימוש במטבח: מתאים לתיבול ובישול

פישולין - Picholine Languedoc

עץ בעל צמיחה איטית ונוף פתוח. הבשלת פרי מאוחרת. הפרי מאורך ואליפטי, בגודל בינוני עד גדול. נפוץ הן בשימוש למאכל והן כזית לשמן.

מקור הזן: חבל לנגדוק, צרפת.

מאפייני השמן: שמן בעל עוצמת פירותיות גבוהה – גם כאשר נמסק ירוק וגם כאשר נמסק בשל.
המרירות והחריפות בינוניות עד גבוהות.

שימוש במטבח: מתאים לתיבול ובישול.

קורטינה - Coratina

עץ גדול הצומח במהירות. הפרי בינוני בגודלו, דמוי ביצה ואסימטרי. מבשיל בדרך כלל באמצע העונה. בהבשלה מתקדמת הפרי נושר. עמיד ליובש וקור. 

מקור הזן: חבל פוליה, איטליה.

מאפייני הזן: בעל טעם וארומה דומיננטית. מאופיין בארומה עשבונית ופלפל ירוק. עוצמת המרירות והחריפות גבוהה. משמש הרבה פעמים לבלנד עם זנים עדינים יותר. 

שימוש במטבח: מתאים לתיבול ובישול.

אסקל - Askal

האסקל הינו הכלאה בין הברנע לקלמטה ובעל יבולים גבוהים וסירוגיות נמוכה. העץ גבוה ובעל עלים רחבים. הענפים נראים כ"בוכים" בעת שהם עמוסים בפרי. הפרי מזכיר את צורת פרי הברנע – מאורך.

מקור הזן: ישראל, זן חדש זה פותח במכון וולקני ע'י פרופ' שמעון לביא ז"ל, ונקרא על שמו של אברהם חסקל ז"ל, איש המטעים של המחלקה לגפן וזית שעבד במשך שנים רבות עם לביא בטיפוח זנים חדשים. תכולת השמן באסקל גבוהה ביותר.
 הנטיעות הראשונות של זן זה במטעים החלו בשנת 2002 . הצלחת הזן הביאה לנטיעות נוספות בהיקפים מסחריים והיום הוא תופס מעמד של אחד הזנים המובילים בנטיעות החדשות.

מאפייני השמן: ארומטי, חריף, בעל מרירות קלה.

שימוש במטבח: מתאים לתיבול ובישול וטיגון.

פתח צ׳אט
1
צריכים עזרה?
תמיד לשירותך - כרם הראל
היי 👋,
איך אנחנו יכולים לעזור?